Lekande lätt och kvartsfinal väntar

Gotland - Västerbotten 2-20

Vad ska man säga om en match som slutar 2-20? Antingen kan man hylla Västerbottens killar för en magisk match, eller väljer man att totalsåga Gotland. Jag hade tänkt göra en blandning utav dem.

Första perioden var Västerbottens klart sämsta period, ändå styrde dem matchen rakt av. Gotland fick mer eller mindre aldrig låna bollen. Det känns lite skrämmande att ett län kan vara så pass dåliga som Gotland i ärlighetens namn var. Förvisso har dem ett ungt lag och jag antar att de tänker att laget kan bli starka på lång sikt, men dagens match var rena förnedringen. Jag kan med gott samvete säga att gubbgänget på pappas jobb som lirar en gång i veckan, skulle göra bättre ifrån sig än vad Gotland gjorde idag.

Nog om Gotland. Västerbotten gör en klockren insats idag. Även fast de leder med 10 bollar trummar dem ändå på och fortsätter producera mål efter mål. Volny gör en bra match(räddade en straff, eller missade killen målen?), och försvaret fungerade bra.

Personer jag vill lyfta fram:
Fredrik Edholm - blir utsedd till matchens lirare och är ett ständigt hot från sin backplats.
Jesper Bäckström - 4 mål ifrån en back, säger väl det mesta?
Filip Persson - kunde lika gärna fått pris som matchens lirare, grymt bra idag!
Jonathan Andersson - killens mållåt börjar bli uttjatad nu, 5 mål kom från Jonathans klubba.