Uppladdning inför breddlägret

Snart är det dags för breddläger, något som kommer bli extra roligt att följa på sidan av. Spelarna är nämligen tvungen att springa ett coopertest och jag har en svag känsla av att det finns ett flertal i laget som kanske bör träna på konditionen. Varför det inte blev ett biptest är enkelt, nu måste spelarna springa tre km oavsett vilken ork de har i kroppen. Hade det varit ett biptest, kan spelarna kliva av exakt när de vill. Coopertestet kommer absolut dokumenteras och ett filmklipp från breddlägret kommer med störst sannolikhet upp på bloggen.

I övrigt vill jag lyfta fram två aktuella spelare till länslaget. Jag pratar om obbolaprodukterna som nu spelar i Ersboda, Albin Andersson och Fredrik Edholm. Dem båda är glödheta för tillfället och fortsätter de såhär kommer de att bli två riktigt tunga pjäser i slutspelet. Se bara på matchen då Ersboda förlorar mot RIG med 7-5, och Fredrik Edholm noteras för 3 mål och 2 assister, Albin för 2 mål och 1 assist. Ryker om killarna, kanske lite för het.


Nöjda killar med guldet runt halsen.



MVH
Adam Andersson

Semifinalister

En och samma fråga har avslutat de flesta intervjuerna jag haft på bloggen, "Slutligen, vilka möts i finalen och vilka står som vinnare?". Nu hade jag själv tänkt tippa vilka lag som får spela semifinal i årets slutspel(och då tippar jag med hjärnan, inte hjärtat).

1. Stockholm - Årgången 1993 vann SM-guld, likaså -94, finns det då annat än stor guldchans för dessa gossar?

Spelare att hålla ögonen på: Albin Sjögren, Simon Schmidt och Sebastian Nielsen

2.
Västergötland - Skulle klassas som underdogs om det inte vore för fixstjärnan Jesper Sankell, men nu vet vi dock inte om han blir släppt från mullsjö. Utan Sankell i laget blir det svårt att ta sig från gruppen, med Sankell i laget har det stora chanser att gå till final.

Spelare att hålla ögonen på: Jesper Sankell

3. Värmland
- Värmland har en tendens att alltid gå långt i turneringarna och det har man mycket att tacka sina målvakter för. Jon Hedlund kom med i allstar med 1991-92 och Viktor Sjöstedth med 1992-93, båda från Värmland. 

Spelare att hålla ögonen på: Jesper Karlsson och Oscar Sander  

4. Göteborg - Ett län som i princip alltid är i slutspel har iår stora chanser till guldet, trots att de inte nått final på de senaste slutspelen.

Spelare att hålla ögonen på: Isak Julkunen och Albin Jansson



Emil Johansson efter ett viktigt mål i semifinalen mot Stockholm.

MVH
Adam Andersson

Guldtränarna i all ära, men vad i hela friden är detta?

Uppgift till Breddlägerspelare:

1. Skriv om vad du kommer tillföra för västerbottens P17 lag utöver innebandyspelandet. 

2.Gör en recension av en sportfilm som handlar om framgång ex Miracal on ice, Coach carter, Remember the Titans etc. Besvara följande:
a. Berätta enkelt om vad filmen handlar om
b. Vad sker i gruppen som gör att laget utvecklas och blir bättre?
c. Vad kommer du ta med dig från filmen som påverkat dig hur du kommer vara på nästa träff?

Uppgiften får max vara 3 sidor (dataskrivet, Times New Roman str10, och mailas senast den 2 februari till Johan.


Johan Eriksson och Jonathan Brolin har valt att ge spelarna extra skoluppgifter innan breddlägret. Nu vet jag inte exakt vad de vill ha ut av detta, men jag antar att de vill att spelarna ska inse att laget måste jobba åt samma håll. Med tanke på att jag har spelat tre SM-slutspel med Västerbotten, har jag också sett Remember the Titans tre gånger. Sammanfattningsvis handlar filmen om att de måste jobba som ett lag, inte individuellt. Nu kan jag bara tala för mig själv och jag tycker att den här uppgiften är väldigt onödig. Är du en duktig innebandyspelare ska du inte behöva skriva en massa anledningar om varför du ska vara med i truppen, just för att du behövs för laget. Nu när mina fingrar smattrar på tangentbordet börjar även tankarna flöda, vad händer om en grymt duktig innebandyspelare inte skriver tillräckligt bra på recensionen? Eller är det möjligt att en spelare som egentligen inte ska vara med, kan lyckas övertala tränarna genom sin skrivförmåga? 

Nu ska jag inte klaga allt för mycket, men ifall jag skulle vara tvungen att skriva något sådant hade jag varit väldigt irriterad. Det är trots allt innebandy killarna ska fokusera på.

MVH
Adam Andersson 

Truppen till breddlägret

Fredrik Edholm Ersboda SK
Albin Andersson Ersboda SK
Adam Lundström Gamla Stan IBK
Johannes Övregård Gamla Stan IBK
Jesper Bäckström Hörnefors IF
Mårten Rönnberg Hörnefors IF
Martin  Bjuggstam Hörnefors IF
Rasmus Marklund IBF Dalen
Kristoffer Dingstad IBF Dalen
Niklas Salmela IBF Dalen
Jonas Blixt IBF Dalen
Robin Darstedt IBF Dalen
Andreas Björklund IBF Dalen
Sahand Vahezi IBK Ersboda
Linus Schefström IBK Ersboda
Andreas Ljung Obbola IK
Rasmus Lilja RIG Umeå IBF
Pontus Ericsson RIG Umeå IBF
Filip Persson RIG Umeå IBF
Marcus Berglund RIG Umeå IBF
Andreas Andersson Röbäcks IF
Erik Jonsson Sandåkern SK
Jonathan Andersson Skellefteå IBK
Anton Ekström Strands IK
Wiktor Lindström Strands IK
Petter Andersson TBS Umeå SK
Rickard Öberg TBS Umeå SK
Fredrik Löfgren TBS Umeå SK
Philip Volny Umeå IK

Jontathan Brolin och Johan Eriksson har alltså tagit ut dessa spelare. Jag personligen blev lite förvånad över att Simon Linder och Hampus Lindberg blev petad, men det tyder väl på hård konkurrens. Mer om breddlägret kommer i ett senare inlägg.

MVH
Adam Andersson

Spelare 13 och 14

Kristoffer Dingstad
En framtidspelare som redan besitter kunskaper att spela högt upp i seriesystemen. Kristoffer kommer från Umeå citys 94er och bytte även han till IBF Dalen inför säsongen. Kristoffer är en spelare som gör ytterst få misstag och är en bjässe i defensiven. Skulle kunna kalla honom för Filip Stenmark JR.

Jesper Bäckström
Det här är en spelare som jag tycker ska ha en speciell roll i Västerbottens lag. För er som inte har överdrivet bra koll, så skjuter den här killen riktigt hårt, och då menar jag verkligen hårt. Därför skulle jag vilja se Jesper i ett powerplay eller liknande. Nu får man självklart inte stirra sig blind på hans skott, Jesper är även en stor back som är skicklig i defensiven. Jag tror i ärlighetens namn att Jesper är en av få backar i Västerbottens trupp som kan gå och båga in 2-3 bollar på en match.


Kristoffer Dingstad


Jesper Bäckström



MVH
Adam Andersson

Sviten bruten och traditionen börjar få sitt slut

Innebandy, SM-slutspel och guld, finns bara ett lag i mina tankar - Stockholm. För er som inte vet det redan, tog Västernorrland ett historiskt guld här om dagarna när de lyckades läxa upp Stockholm i en grymt jämn final i slutspelet för pojkar 15. Just det här guldet innebar så mycket mer än bara en guldpeng runt nacken, förutom att de satte Västernorrland på innebandykartan lyckades de äntligen bryta Stockholmarnas fyra års långa svit med guld, guld, guld och åter guld.

Jag gläds verkligen med Västerbottens ärkerivaler(troligtvis enda gången i mitt liv det kommer att hända) och jag gläds ännu mer av att killarna från Stockholm kan komma ner på jorden. Nu säger jag inte att vi kan börja räkna bort Stockholm som guldkandidater, verkligen inte. Stockholm är och kommer med störst sannolikhet alltid vara lika stora favoriter till guldet som Kanada är i juniorhockey. Men med Västerbotten som vinnare i hj17- och Västernorrland i hj15, har vi sänt signaler till övriga Sverige att en ny era är på ingång. Förr kunde överlägsna län som Stockholm, Göteborg, Skåne och Uppland, räkna bort exempelvis Västerbotten och Västernorrland. Nu får de börja tänka om och inse att de inte kan räkna bort några län längre. Innebandyn har förändrats, utvecklingen går spikrakt uppåt och jag kan med stolthet säga att jag är ytterst osäker på om Stockholm håller hela vägen i årets hj17.

MVH
Adam Andersson


RSS 2.0