Lite nostalgi dagen innan nyårsafton



MVH
En Adam Andersson som ryser ordentligt när han ser filmerna

En låt som väcker många minnen

Låten som jag alltid kommer förknippa med distriktslag SM med pojkar 1991 - 92.



MVH
Adam Andersson

Kära läsare

Hej kära läsare!

Jag måste än en gång be om ursäkt över min frånvaro den senaste tiden. Kort sagt, det har varit väldigt mycket att stå i. Nu under jullovet kommer det inte matas in inlägg varje dag, men ska åtminstone uppdatera er trogna läsare några gånger i veckan.

När julen är kommen och många innebandyspelare tar ett välförtjänt uppehåll, passar jag från bloggen på att söka upp lite intervjuer på högaktuella spelare. Här kommer en intervju med en spelare som kom med i allstar-team i pojkar 15 och var en ledande figur för sitt Göteborg.


Isak Julkunen 


Tjenare Isak, hur är läget nu när jullovet har kommit?

Tjenare Adam. Jo tack, det är bra såhär långt in på jullovet.

 

Du var med i både pojkar 15 och HJ17 SM förra säsongen, vad är skillnaden på dessa två?

Skillnaderna mellan de två distriktslags-SM är motståndet, du får tuffare motstånd och större konkurrens att komma med i hj17 laget, just för att tränarna har fler spelare att välja mellan.

 

Hur ser du på dina chanser att ta en plats i Göteborgs lag?

Med tanke på mina framgångar förra säsongen så tror jag faktiskt att jag har stor chans att komma med till det kommande SM-slutspelet.

 

Du kom med i allstar-team förra SM-slutspelet i pojkar 15, är det något du siktar på även i år med HJ17?
Det är klart man alltid siktar på det, det är alltid roligt med en liten extra utmärkelse, men det är hård konkurrens om det. Det Kommer att vara riktigt bra spelare med i årets hj17 sm.

 

Med tanke på att du går på riget, så antar jag att det är många kompisar från RIG som kommer vara dina motståndare under SM-slutspelet, är det någon speciell du gärna vill möta i en eventuell final?
Jag tror att jag skulle vilja möta Oscar Sander, Sebastian Degeryd och Adam Hedin ifrån Värmland. Hade varit kul!

 

Nu har du bott snart ett år i Umeå och lärt känna många innebandyspelare, vad tror du om Västerbottens chanser i SM?
Jag tror absolut att de kan ta sig vidare från ett gruppspel, men däremot är jag osäker på om det kommer gå lika bra som det gick i förra slutspelet när Västerbotten vann. Jag tror åtminstone på Västerbotten till slutspel!

 

Slutligen, vilka möts i finalen och vilka står som vinnare?

Värmland – Göteborg! Jag tror att Värmland är bra i år och går till finalen, och självklart är vi Göteborg också där. Kan inget annat än att säga att det är vi, Göteborg, som går vinnande ur drabbningen.




MVH
Adam Andersson


Bättre sent än aldrig

Nu är matchen spelad, analysen läst och äntligen dags för mig att dra fram motorsågen.

Enligt min käre vän, Petter Andersson, kom Ersboda med ett betydligt bättre lag denna gång än vad de gjorde förra matchen. Det blev lite som jag förväntade mig, matchen skulle gå till Ersboda och ett oslipat Västerbotten måste tänka om och inse att de är tvungen att börja jobba som ett lag. Det är förstås svårt för mig att sitta och skriva vad Västerbotten ska jobba på när jag inte ens var närvarande på matchen, men ska jag utgå från mina egna meriter så vet jag att matcherna innan är utan betydelse, kan laget börja spela som ett lag och släppa tanken att de ska visa tränarna hur bra de är, då kan man gå väldigt långt i turneringen. Då är det säkert någon förälder som sitter och läser detta och tänker "Men vad säger pojken? Min son och hela Västerbotten spelade ju helt okej tycker jag." För det första räcker inte "helt okej" i ett SM-slutspel och för det andra kan inte ett distriktslag spela helt okej och förlora med 7-3 mot ett mittenlag i divison 1. Nu gäller det för Västerbotten att börja kravla sig upp ur träsket, för efter regn kommer solsken, inte sant?

Det fanns även några spelare som utmärkte sig lite extra under matchen.  
Petters bedömning 1-5: 
Pontus Ericsson - 4
Martin Bjuggstam - 4
Kristoffer Dingstad - 4
Och sist men verkligen inte minst, Albin Andersson - 5


MVH
Adam Andersson


Matchdags och jäkligt dålig timing

Då var det dags för match nummer två för Jonathan Brolin och Johan Erikssons Västerbotten. Matchen spelas än en gång mot Ersboda SK som vann komfortabelt mot grupp 1. Det är en morot för grupp 2 att ha vetskapen om att grupp 1 plumpade mot samma motstånd. Vinner grupp 2 den här matchen kan de verkligen knäppa kompisarna på näsan. Som den ambitiösa eleven jag är måste jag tyvärr prioritera bort kvällens match mot en kväll full av plugg. Jag har nämligen ett slutprov i religion imorgon, och det skulle vara förödande om jag kommer till skrivsalen imorgon och inte kan ett dugg. Därför låter jag en nära vän ställa upp och hålla koll på hur spelarna sköter sig under matchen.


Räddaren i nöden, Petter Andersson.



MVH
Adam Andersson

Spelare 11 - 12

Det blir bara svårare och svårare att ta ut spelare till länslaget, men efter vad jag sett på de senaste träffarna finns det två spelare som SKA med till SM.


Martin Bjuggstam, Hörnefors IF 
Speedkulan som jag intervjuade i ett tidigare inlägg har imponerat på mig och ska, enligt mig, ha en plats i Västerbottens länslag. Som jag berättade tidigare har jag inte haft så bra koll på Martin, men efter vad jag sett och vad jag har hört, är det här en klasspelare som övriga lag bör öppna ögonen för. När SM-slutspelet drar igång är jag övertygad om att Hörneforsprodukten kommer springa sönder motståndarna och vara en het kandidat att vinna den interna poängligan.

Rickard Öberg, TBS Umeå
Gubben i lådan som dök upp från ingenstans har tystat kritiker med sin otroliga spelskicklighet. Rickard och jag har Röbäck som moderklubb, och då kan man ju tycka att jag borde ha haft bättre koll på Rickard. Det ber jag om ursäkt för och kan nu hålla med om folkets alla hyllningar kring Rickard. Jag vet inte om jag får skriva det här på bloggen, men inför uttagningarna sitter alltid tränarna och antecknar, samt ger betyg på spelarna. Som den trojournalisten jag är, sneglade jag över på en av tränarnas bedömning om Rickard och kan glädja Rickard med att han fick det högsta möjliga betyget, MVG.



Martin Bjuggstam


Rickard Öberg, längst till höger.




MVH
Adam Andersson

Matchen

Igår spelades en match mellan Ersboda SK och Västerbotten. Vinst till Ersbodas favör med 5-1, ett resultat jag blev lite förvånad över. Jag förväntade mig ingen vinst, men ett Ersboda med 10 spelare på en onsdagskväll ska inte kunna vinna så enkelt.

Ringde en snabb signal till Jonathan Brolin om en liten analys kring matchen.

- Jag tycker vi gör en helt okej match, där många spelare ville visa sin bästa sida. Det är förstås en svår match, men jag kan tycka att vi skulle kunna ge lite mer med tanke på Ersbodas brist på spelare. 

Var det någon i Västerbotten som stack ut ur mängden?

- Ingen spelare jag kan nämna för att läggas ut på bloggen, jag tycker att alla spelare gjorde en godkänd insatts.



Tyvärr kunde jag inte se matchen med egna ögon, men matchresultaten innan SM är inte så betydelsefulla.

MVH
Adam Andersson

Gårdagen

Igår bestod min dag enbart utav innebandy(som alla andra dagar i min vardag). Första matchen spelades mellan allsvenska Sandåkern och Hässelby. Med kniven mot strupen för Sandåkern kunde de, med en hjälpande hand, vinna mot Stockholmsgänget. Sandåkern utnyttjade nämligen sitt samarbete med IBK Dalen som skickade ner fyra spelare, något som i slutändan blev matchavgörande. Dalenspelarna stod för viktiga 3-3, 5-4 och 6-4 målet.

Matchen efter var ett toppmöte i division 1 mellan Thorengruppen - Hudik/björkberg. Nu i efterhand känns begreppet "toppmöte" ganska ironiskt. Thorengruppen vann komfortabelt med 10-2, där de hade en ledning med 10-0 efter två spelade perioder. Nu var Fredrik "Fluddan" Lundberg groteskt bra i mål, men Thorengruppen är i ärlighetens namn alldeles för överlägsna för division 1. Efter 10 spelade matcher ligger Thorengruppen på 30 poäng, med ett försprång på 12 poäng från tvåan Jemtland.

Som den distriktslagbloggaren jag är, höll jag ett extra öga på spelarna i Hudik/björkberg som är aktuella för Hälsinglands distriktslag. Som många vet spelar poängmaskinen Jakob Jonsson för Hudik/björkberg, en spelare som jag verkligen hade höga förväntningar på inför drabbningen. Jakob stod förvisso för två assister i matchen och var väl relativt tongivande i laget, men tyvärr kunde han inte leva upp till förväntningarna. Dock en annan spelare i Hudik/björkberg som jag inte hade en blekaste aning om var ynglingen Viktor Jansson, som spelade med stort självförtroende och imponerade på mig. Killen är född 1994 och jag är övertygad om att han kommer vara en viktig kugge för Hälsingland i SM-slutspelet.


MVH
Adam Andersson

Ny gallring

Kaptenerna Johan Eriksson och Jonathan Brolin har nu tagit ut 34 spelare som ska spela zonmatcher den 8 respektive 15 december. Jag kommer markera med tjock text på de spelare jag tror kommer prestera lite extra och överraska under matcherna.


Match 1
Philip Volny Umeå IK
Adam Lundström Gamla Stan IBK
Johannes Övregård Gamla Stan IBK
Mårten Rönnberg Hörnefors IF
Rasmus Marklund IBF Dalen
Jonas Blixt IBF Dalen
Linus Schefström IBK Ersboda
Sahand Vahezi IBK Ersboda
Simon linder IBK/IBF dalen
Pontus Ericsson RIG Umeå IBF
Marcus Berglund RIG Umeå IBF
Andreas Andersson Röbäcks IF
Jonathan Andersson Skellefteå IBK
David Lindström  Skellefteå IBS
Hampus Lindberg TBS Umeå SK
Petter Andersson TBS Umeå SK
Fredrik Löfgren TBS Umeå SK


Match 2
Fredrik Edholm Ersboda SK
Albin Andersson Ersboda SK
Martin  Bjuggstam Hörnefors IF
Jesper Bäckström Hörnefors IF
Kristoffer Dingstad IBF Dalen
Niklas Salmela IBF Dalen
Robin Darstedt IBF Dalen
Niklas Cox IBF Dalen
Andreas Björklund IBF Dalen
Andreas Ljung Obbola IK
Rasmus Lilja RIG Umeå IBF
Filip Persson RIG Umeå IBF
Amos Bergström Röbäcks IF
Erik Jonsson Sandåkern SK
Anton Ekström Strands IK
Wiktor Lindström Strands IK
Rickard Öberg TBS Umeå SK


MVH
Adam Andersson

RSS 2.0