Spelarpresentationer


Fredrik Edholm


Johannes Övregård


MVH
Adam Andersson

Spelarpresentationer


Andreas Ljung


Albin Andersson

MVH
Adam Andersson

Spelarpresentationer

Namn?
Klubb?
Vad kommer du tillföra?
Vem kommer imponera i SM?

Dessa fyra frågor fick varenda spelare i Västerbotten besvara. Jag kommer att lägga upp 1 eller 2 spelare om dagen fram till SM.


Martin Bjuggstam


Jesper Bäckström, tyvärr dålig kvalité på klippet.


MVH
Adam Andersson

Västerbottenvinst med en Filip Persson som var glödhet

Västerbotten besökte Västernorrland i ett ärofyllt derby där de kunde gå vinnande ur striden med 6-3. Matchens gigant var tremålsskytten Filip Persson, som enligt mina källor var riktigt bra under hela matchen.  

Matchhistorik
1 perioden
15.42 U2 Västernorrland
16.18 0-1 Mål Filip Persson, ass Fredrik Edholm

Period 2
9.27 0-2 Mål Kristoffer Dingstad, ass Filip Persson
12.07 U2 Västernorrland
14.58 1-2 Västernorrland
16.57 2-2 Västernorrland
18.00 2-3 Mål Filip Persson, ass Fredrik Edholm

Period 3
1.10 U2 Kristoffer Dingstad
3.37 U2 Västernorrland
5.10 2-4 Mål Bjuggstam, Ass Albin Andersson
6.00 U2 Blixt
9.00 3-4 Västernorrland
10.16 3-5 Mål Rasmus Marklund, Ass Robin Darstedt
19.03 3-6 Mål, Filip Persson, ass Jonathan Andersson

Såhär säger Johan Eriksson efter matchen:
För oss var matchen ett riktmärke hur vi låg till som lag. Vi vinner matchen idag med 6-3 och stundtals visar vi upp fina lösningar i vårt försvar samt anfallsspel. Jag tycker att vi börjar skapa en skön energi i gruppen och att det är många som tar för sig. Nu väntar en ny match mot RIG, vilket kommer sätta oss på nya utmaningar. Vi har alla kommit överrens om att vara ödmjuka och målmedvetna. Jag tycker alla visar upp en fullt god insats idag, men vi vet också att vi har mer att pressa ut av varandra.


Med det här resultatet förlorar jag kampen mot Niklas Enström i vår tippning. Tyvärr vinner inte Niklas något och TYVÄRR ska jag inte göra något straff. Jag tänkte låta er läsare komma med idéer om tänkbara straff för förloraren i tävlingarna. Skriv gärna en kommentar och lämna ert straff.


MVH
Adam Andersson

Match mot Västernorrland

Snart är det dags för Västerbottens riktiga värdemätare innan SM-slutspelet dras igång och motståndet är allt annat än enkelt. Länskonkurrenten Västernorrland står som motståndare och det ska bli intressant och se vad Västerbotten har att ge.

Johan Erikssons tankar inför matchen:
- Matchen mot Västernorrland ska bli en spännande utmaning. Självklart är det viktigt att göra ett bra resultat, men vi ser hellre en bra prestation och att vi kan sätta några detaljer till i vårt spel. Hur Västernorrland kommer spela är ointressant, utan allt fokus är på oss själva.

Nu är truppen uttagen och alla kan exempelvis börja hitta sin roll i laget och efter matchen kommer vi att få en bra utgångspunkt med hur vårt arbete fram till SM kommer att se ut.


Nu får jag äntligen inviga bloggens tävling. Inpirationskällan kommer ifrån Jacke och Lars innebandyblogg på folkbladet.se, där jag och min/mina motståndare ger ett resultat samt första målskytt för Västerbotten.

Dagens motståndare: Niklas Enström - TBS Umeå

Niklas tippar: 4-6 till Västerbotten och första målskytt blir Albin Andersson.

Adam tippar: 6-3 till Västernorrland och första målskytt blir Jonathan Andersson.



Niklas Enström i mitten av bilden


MVH
Adam Andersson

Truppen spikad och jag är förvånad

Den offeciella truppen:

Namn klubb Position
Philip Volny Umeå IK Mv
Rasmus Lilja RIG Umeå IBF Mv
Petter Andersson Röbäcks IF Back
Fredrik Edholm Ersboda SK Back
Jesper Bäckström Hörnefors IF Back
Rasmus Marklund Sandåkerns SK Back
Christoffer Dingstad IBF Dalen Back
Pontus Eriksson RIG Umeå IBF Back
Mårten Rönnberg Hörnefors IF Forward
Filip Persson IBF Dalen Forward
Andreas Ljung Obbola IK Forward
Adam Lundström Gamla Stan IBK Forward
Rikard Öberg TBS Umeå SK Forward
Jonatan Andersson Skellefteå IBK Forward
Robin Darstedt IBF Dalen Forward
Martin Bjuggstam Hörnefors IF Forward
Marcus Berglund RIG Umeå IBF Forward
Jonas Blixt IBF Dalen Forward
Johannes Övregård Gamla Stan IBK Forward
Albin Andersson Ersboda SK Forward
Erik Jonsson Sandåkern SK Reserv
Fredrik Löfgren TBS Umeå SK Reserv
Sahand Vaezi IBK Ersboda Reserv


Som ni ser har Jonathan och Johan valt att peta Erik Jonsson, Fredrik Löfgren och Sahand Vaezi. Jag tänkte berätta lite kortfattat om mina åsikter kring deras val.

Erik Jonsson - Givetvis en duktig målvakt, men jag kan hålla med tränarduon. Västerbotten har tre kvalificerade målvakter att välja mellan, och kollar man till Philip Volnys rutin och Rasmus Liljas prestation från förra matchen är det svårt för Erik att peta någon av dem.

Fredrik Löfgren - Om tränarna nu använder sig utav scientific managementmetoden, där de ska välja ut den mest lämpade till en enskild uppgift, är det mycket märkligt att dem väljer att peta Fredrik Löfgren. En rightarforward med bra skott finns det inte ett överflöd av i laget och viljan som Fredrik besitter är unikt.

Sahand "Salle" Vaezi - Petningen av "Salle" blev jag mest chockad över. Jag räknade iskallt med att "Salle" skulle vara med i truppen. "Salle" skulle bidra med smart spel på banan och framförallt bra stämning i laget. Jag personligen tyckte att det var synd att "Salle" åkte ur läns förra året, men den känslan är ingenting av vad jag känner nu. Jag skulle vilja säga att det är tjänstefel att peta "Salle", men antar att det ordvalet inte uppskattas av olika människor runt om Västerbotten. Så därför avslutar jag snyggt med att lägga press på tränarna istället, se till att visa att ni tog ut rätt lag genom att spöa Västernorrland 26 mars.

Självklart vet jag att det är väldigt tufft för tränarna att peta olika spelare, men nu är det verkligen upp till bevis. Efter att ha petat Niklas Salmela(fortfarande helt obegripligt att han inte är med), Fredrik Löfgren och "Salle" är jag skeptisk inför SM-slutspelet. Dock vet man aldrig med dessa demontränare vad de har i kikaren, det är bara att vänta och se.

Såhär säger Johan Eriksson om gallringen:
- Det har aldrig varit så tufft om platserna som iår under mina tre år som distriktskapten. Den trupp vi valt att ta ut har en stor bredd med många olika spetskvaliter och personligheter. Truppen består av 2 målvakten, 6 backar och 12 forwards. Utöver det kommer tre spelare vara reserver som vi har tillgång till ifall någon händer framtill eller under SM.


MVH
Adam Andersson

 

Telefonen går för högvarv

Tipsen/ryktena flödar, fick alldeles nyligt ett anonymt samtal som talade om att ännu en given spelare har åkt. Vad är det som håller på att hända? Det ska bli intressant att få höra Johan och Jonathans förklaringar till detta.

MVH
Adam Andersson


Ny gallring är i rullning

Tyvärr har det inte varit så överdrivet många inlägg på bloggen. Detta beror på bristande skrivmaterial. Nu har det dock hänt något, Johan och Brolin ringer nu runt till de spelare som ska vara med i truppen samt bli reserv. Ännu en gång säger ryktet att en given spelare har åkt och det kommer jag självklart gå till botten med. Håll er uppdaterade!






MVH
Adam Andersson


Åk och se Västerbottens föredetta lagkapten

Matchdags, gameday eller vad du nu vill kalla det, Dalen spelar nämligen kvartsfinal ikväll!

Åk och se IBK Dalen - Pixbo Wallenstam, jag tror på dalenvinst i sudden.




Filip Stenmark, fd lagkapten för Västerbotten.


MVH
Adam Andersson

SM-slutspelet i sikte, vilka spelare i Västerbotten blir uttagen till Bosön?

Som nog de flesta vet om, är distrikt-sm ett ypperligt tillfälle för u19 ledningen att kolla ut potentiella spelare till sitt lag.

Här kommer spelarna i Västerbotten jag tror får chansen till bosön:


Fredrik Edholm


Pontus Ericsson


Albin Andersson



MVH
Adam Andersson

Matchen, varken bu eller bä

Brolin: "Det var en konstig match idag" 
Västerbottens herrar gjorde en helt okej insatts i gårdagens match, dock efter en ganska konstig match menar Jonathan Brolin. 
    - Det var en konstig match idag, men ganska väntat. Jag är relativt nöjd med resultatet, det kunde dock ha fått skilja två mål istället för fyra.

Någon måste kliva fram
Västerbotten fick som väntat tufft mot Sandåkern och slutresultatet 8-4 var verkligen inte orättvist. Matchen fick dock en oväntad start, inte ett mål på 15 minuter och båda lagen bjöd på chanser framåt. Man bör väl ha i åtanke att Västerbottens ena målvakt, Rasmus Lilja, inte släppte in ett mål och var tryggare än någonsin i målet. Det var alltså en betydande faktor på den jämna starten. Ju längre in i matchen vi kom, desto mer tog Sandåkern över spelet och hade de valt att skjuta lite mer än vad de gjorde, skulle dem med störst sannolikhet vinna med fler bollar.   
    - Vi måste bli rejälare fysiskt, men framförallt måste vi våga hålla i bollen i anfallszonen. Jag vill se att någon vågar kliva fram och visa vägen för de andra, säger Brolin. 

En del bra svar
Det fanns även några ljuspunkter i matchen. Personligen vill jag lyfta fram hela första femman som skapade överlägset mest av alla femmor. Första femman som bestod utav Filip Persson, Jonathan Andersson, Albin Andersson, Fredrik Edholm och Kristoffer Dingstad, får alltså ett toppbetyg.
    - Jag vill inte lyfta fram någon särskild femma idag, men det känns skönt att vissa kunde föra spelet. Vi fick en del bra svar idag, men tycker fortfarande att alla har mer att ge, säger Brolin och fortsätter:
    - Jag tror att vi kan hitta en femma som kan spela med mycket boll.

 
Spelare i Västerbotten som förtjänar extra beröm:
Hela första femman med Albin, Jonathan, Fredrik, Kristoffer och Filip.
Niklas Salmela - fortfarande obegripligt hur han kan vara reserv.
Rasmus Lilja - Stabilast av alla målvakter och lyckades hålla nollan under den tid han stod i mål.


Tänkte även bjuda på Mattias "Kanel" Adolfssons delikatess.


MVH
Adam Andersson

Match imorgon

Västerbottens hj17 vs Sandåkerns SK, ett gäng ungtuppar vs allsvenskt motstånd, orutin vs rutin - vinst? Nej.

Imorgon ställs Västerbottens herrar mot ett otroligt svårt motstånd, det är tränarnas klubblag Sandåkerns SK som står på andra sidan planhalvan. Jag personligen har absolut inga förväntningar på att Västerbotten ska föra matchen eller göra flera mål, men däremot vill jag se ett Västerbotten som jobbar tillsammans som ett lag och arbetar hårt i försvaret, för det är exakt så Västerbotten ska spela när slutspelet väl drar igång. När jag börjar tänka efter är Sandåkern ett perfekt motstånd för Västerbotten. Det jag menar är att den matchen kommer spegla hur Västerbotten ska lägga upp sin taktik under slutspelet. Västerbotten är inte det bästa laget i slutspelet, dem är verkligen inte de mest bollskickligaste laget heller, däremot kan dem vara laget som har mest hjärta. För er som inte såg Västerbottens guld förra året kan jag förklara lite hur det gick till. Vi jobbade ihjäl oss i varje byte, satte försvaret i första hand och kunde med kontringar gå in och vinna ett SM-guld.

Värt att tänka på inför matchen mot Sandåkern:
* Västerbottens tränare är även tränare för Sandåkern.

* Västerbotten kommer troligtvis vara lite slitna efter 1,5 timmes träning tidigare på dagen.

* Sandåkern spelar i Allsvenskan till skillnad från Västerbottens killar som har några stycken i division 1 och resten i lägre divisioner.


Spelare att hålla koll på i Sandåkern respektive Västerbotten:
Sandåkern
Joel Bäckström
Adam Berglund
Andreas Berglund
Christoffer Sjöström 
Mattias Adolfsson

Västerbotten
Fredrik Edholm
Pontus Ericsson
Albin Andersson
Jonathan Andersson
Rasmus Marklund


MVH
Adam Andersson

Intervju med en legend




MVH
Adam Andersson

Ingen Salle, men Edholm ställer upp

Efter otaliga försök lyckades vi med en intervju. Den lyckade intervjun finns längst ner.








MVH
Adam Andersson

Håll ut kära läsare!

Imorgon väntar en videointervju med Sahand "Salle" Vaezi och om vi har tur, en intervju med Fredrik Edholm. 





MVH
Adam Andersson

 

Svar på frågor

Postat av: stockholm
Vilka femmor tror du västerbotten kommer spela med?
skulle vara kul att se vad du tror!

Postat av: !
Vilka tror du blir "reserver på hemmaplan" ?



Det är självklart väldigt svårt att sätta ihop 1a, 2a och en 3e femma utan att se om de fungerar ihop. Jag ska i alla fall ge en chans att försöka baka in två viktiga femmor.

Första femman:
Backar: Pontus Ericsson och Rasmus Marklund
Center: Rickard Öberg
Forwards: Albin Andersson och Martin Bjuggstam

Andra femman:
Backar: Fredrik Edholm och Kristoffer Dingstad
Center: Mårten Rönnberg
Forwards: Filip Persson och Johannes Övregård


Den andra frågan om vilka jag tror ska bli reserver är en väldigt svår fråga. Därför avvaktar jag med mitt svar till jag har sett några fler träningar med laget.





MVH
Adam Andersson

RSS 2.0